drums | jazz-pop-rock

Jong en oud kan leren drummen, met of zonder voorkennis. Als je de drumkriebels te pakken hebt en je inschrijft voor jazz-pop-rock (JPR) drums krijg je les van David Demeyere. David is al jaren actief in de Belgische muziekscene en leert je alle kneepjes van het vak.

In de lessen jazz-pop-rock drums nemen we alle facetten van het drumstel onder de loep. We leren hoe je correct aan je drumstel zit en hoe je je stokken op de juiste manier vasthoudt. Je leert drumnoten lezen en een partituur “ontcijferen”. Gaandeweg ontwikkelen we je muzikaliteit en ritmische vaardigheden door o.a. mee te spelen met muziek die bij je leerstof en niveau aansluit, uitgeschreven drumsolo’s en oefeningen aan te leren, etc. Je leert ritmes en grooves uit verschillende muziekstijlen spelen zoals pop, rock, blues, jazz, funk, … Zo proef je van allerlei genres en verbreed je je kennis en muzieksmaak. Met technische en ritmische oefeningen schaven we je techniek en souplesse bij. Daarnaast leer je ook luisteren naar de klank van je drumstel en leer je het drumstel stemmen.

In deze richting is creatief musiceren en improviseren ook een belangrijk aspect. Enerzijds leer je drumnoten lezen en anderzijds leer je ook hoe je drumnoten kan verzinnen om zelf een drumpartij te creëren. Je leert spelen vanuit je gevoel en je wordt daarbij deskundig begeleid door je leerkracht die jouw muzikaliteit zal helpen tot uiting te brengen. Daarnaast leer je ook leuke fills maken en drumsolo’s spelen.

Jazz Pop Rock drums in een notendop? Leren drummen in verschillende moderne muziekstijlen, improviseren, soleren, kortom de ideale achtergrond om te gaan spelen in een band!

De lessen gaan door op maandagavond en op woensdagnamiddag en -avond.

Vragen? David.Demeyere@artiz-izegem.be

David Demeyere

David Demeyere studeerde af als popdrummer aan het Gentse Conservatorium in 2005. Na zijn opleiding trok hij naar Dom Famularo (New York) om zich te verdiepen in de Moeller techniek.

David is naast het lesgeven aan onze academie heel actief als drummer in het professionele muziekcircuit. Hij zat op de drumkruk bij o.a. Cream & Spices, Sherman, Stash en Novastar. Hij begeleide ook Stijn Meuris, Andy Burrows (Razorlight) en Mike Scott (The Waterboys) tijdens de Novastar Radio 1 sessie.

David wordt ook vaak gevraagd als studiodrummer. Zo drumde hij albums in voor o.a. DAAN, Maaike Ouboter, Tom Dice, Dallas, Kato, Laura O., Andes & James Walsh, Junior Eurosong, en ook voor soundtracks voor tv-series en films.

In 2010 richtte hij DrumSupport op en onder die naam stemt hij drums en creëert hij drumsounds voor studio-opnames. Hij sleutelde aan de drumklank voor o.a. The Van Jets, Warhaus, Balthazar, Steak Number Eight, The Happy, DAAN en The Germans.