Je traject bij Jazz-Pop-Rock

 

 

Van nul beginnen
2e graad (vanaf 8 jaar / volwassenen)

 • Instrument: 1u/week

Je wil graag een instrument leren spelen of zingen (je stem is ook een instrument!), en hier later mee in een band spelen? Dat kan in de opleiding Jazz-Pop-Rock. Je leert al snel hoe je aan de hand van technische en ritmische oefeningen nieuwe grooves en ritmes leert, zelf melodieën verzint en stilletjes aan leert improviseren. Maar natuurlijk leer je vooral hoe je je instrument goed en juist bespeelt.

 • Muziekatelier: 2u/week

Je zal merken dat alles veel sneller gaat als je noten kan lezen. Dat leer je in het muziekatelier. Ook om iets puur op je gehoor na te spelen is het muziekatelier the place to be.

 

De volgende stap zetten
3e en 4e graad (vanaf 12 jaar / volwassenen)

 • Instrument: 1u/week

In de Jazz-Pop-Rock opleiding is creatief musiceren en improviseren een belangrijk aspect. Je leert spelen vanuit je gevoel en je wordt daarbij deskundig begeleid door je leerkracht die jouw muzikaliteit tot uiting zal helpen brengen. Tijdens de instrumentlessen word je naast je ontwikkeling op het instrument ook voorbereid op je rol in een echte pop-rock-jazzband.

 • Bands: 1u/week

Uniek bij Art’Iz!
Je wordt het nieuwe groepslid van één van onze bands.

Elke band heeft zijn eigen stijl waar je helemaal in ondergedompeld wordt. Tijdens je opleiding krijg je de kans om in verschillende bands te spelen en zo kennis te maken met verschillende muziekgenres.

In Art’Iz bieden we volgende bands aan:

 • Blues & Roots band (Mattias De Rijcke)
 • Pop & Rock band (David Demeyere)
 • Soul & Funk band (Mattias Vanhoecke)
 • Jazz band (Anneleen Boehme)
 • Pop en R&B band (Mattias Vanhoecke)
 • Percussieband (David Demeyere)

In samenspraak met de leerkracht bekijken we waar je interesses liggen en sluit je aan in één (of indien gewenst: meerdere) van bovenstaande bands.

 • Muzieklabo (jpr): 1u/week
  enkel in de 3e graad!
In de 3e graad volg je muzieklabo in plaats van muziekatelier. Muzieklabo legt andere accenten.  
Vanaf schooljaar 2019-2020 wordt het vak muzieklabo modulair gegeven.  Dit wil zeggen dat de lessen niet meer wekelijks zullen doorgaan, maar in project/workshopvorm.  Alle concrete info wordt meegedeeld in september!

 

In een rechte lijn naar je diploma

Na de 3e graad kom je in de 4e graad terecht (de vroegere hogere graad). Deze graad duurt 3 jaar.

Je volgt er een opleiding tot vertolkend muzikant.
Hiervoor volg je 1 uur instrumentles en 1 uur band.

 

Specialiseren
vanaf 18 jaar

Nadat je afgestudeerd bent, is er de mogelijkheid om nog 2 jaar langer les te volgen in de specialisatiegraad. De invulling hiervan wordt bepaald in samenspraak met je leerkracht en de directeur.

Bij vragen of twijfel mail naar david.demeyere@artiz-izegem.be

! Voor leerlingen die reeds les volgen aan de academie verandert er weinig. Ze stromen door naar een hoger jaar.

! Leerlingen die in het verleden al les volgden en die reeds notenleer hebben gevolgd, moeten niet opnieuw starten in de 2e graad. Zij kunnen onmiddellijk starten in de 3e graad.