Slagwerk

Wordt in de academie gegeven in:
HOOFDSCHOOL IZEGEM – ARDOOIE – LENDELEDE – SINT-ELOOIS-WINKEL

Mogelijk te starten in het eerste jaar? WACHTLIJST

Beschrijving:
Slagwerk bestaat uit vele instrumenten. Het drumstel bestaat uit verschillende soorten trommels.  De xylofoon bestaat uit allemaal houten staafjes van verschillende grootte op een rij.  De pauken zijn de reuzen onder de slaginstrumenten, het zijn grote ketels van koper of messing, voorzien van een vel; ze kunnen op verschillende toonhoogten worden gestemd.  Je leert uiteraard ook met veel ‘klein’ slagwerk omgaan: woodblocks, tamboerijn, maracas, etc… Tik eens ‘percussie’ in op google en je ziet een waaier aan slagwerkinstrumenten…

Hoe wordt slagwerk bespeeld?
Het drumstel wordt met trommelstokken bespeeld.  De xylofoon wordt bespeeld met allerlei harde stokjes en de pauken met allerlei zachte stokken.

Hoe kan ik slagwerk meenemen?
Het drumstel evenals de xylofoon kunnen gedemonteerd worden. Pauken worden niet door de leerlingen aangekocht. Om naar de les te komen moet je echter niets meebrengen: alle instrumenten staan in de klas.

Wat kan ik later met slagwerk doen?
Werkelijk alle soorten orkesten, bands en groepen hebben slagwerkers nodig.  Een slagwerker kan dus overal terecht: klassiek, musical, pop, rock, jazz.

Print Friendly, PDF & Email