Algemene muzikale vorming

Algemene Muzikale Vorming (AMV) 

vanaf 8 jaar of 3e leerjaar

Is dat nog die saaie notenleer?

Nee hoor, die tijden zijn voorbij!  De cursus Algemene Muzikale Vorming houdt zoveel meer in en is zoveel leuker dan mensen denken.

Deze cursus is nu opgeplitst in twee onderdelen: Muzikale Vorming en Groepsmusiceren.

In de Muzikale Vorming  leren we je noten lezen, trainen we je gehoor en leggen we je de basisprincipes van de muziek en de muzikale taal uit.  Dit alles in een lestijd waarin uiteraard vooral veel gezongen en gemusiceerd wordt.

In het Groepsmusiceren proberen we alles onmiddellijk samen in de praktijk te ervaren. Je zingt, beweegt, klapt, speelt op kleine slagwerkinstrumenten of zelfs op je eigen instrument in groep.

Dit alles samen vormt de cursus AMV (Algemene Muzikale Vorming).  Daarvoor kom je twee keer per week naar de academie.  Een keer 1u en een andere keer 1u30min.

In de cursus AMV leer je de muziektaal lezen, schrijven en begrijpen.  Het is een ontdekkingsreis waarbij je mag zingen, luisteren, spelen, klappen, tikken, en nog veel meer.  Zonder het te beseffen worden je muzikaal gehoor, je ritmegevoel en je geheugen getraind om later zelf creatief met muziek te kunnen bezig zijn.  De AMV-cursus wil een brede muzikale vorming geven en vormt de spil van elke muziekopleiding.

Print Friendly, PDF & Email