piano | jazz-pop-rock

In de lessen piano jazz-pop-rock leer je al snel om je eigen pianoversies te maken van bekende popsongs en jazz-standards.  Boven de notenbalken van een typische pop-en jazzpartituur voor piano staan altijd letters.  Dat zijn de akkoorden waarmee we werken. We schaven ook je pianotechniek bij en leren improviseren: melodieën spelen die niet op de partituur staan.  Zo leren we bijvoorbeeld hoe je een solo kan improviseren wanneer je in een band speelt. Daarvoor zal je ook beroep moeten doen op de toonladders. Bovendien verkennen we ook het -misschien nog onbekende- terrein van de jazz.
Daarvoor is het improviseren misschien nog het belangrijkst.  Hoe verder we vorderen in de lessen, hoe vlotter je de piano zal kunnen gebruiken om zowel alleen als samen met andere muzikanten samen te spelen.  In de lessen pop- en jazzpiano is inbreng van de leerling voor het repertoire ook altijd welkom!

Meestal zullen we op een akoestische piano spelen, maar in jazz en pop worden ook nog andere klanken gebruikt. Van de rockbands uit de jaren ‘70 tot hippe groepen van nu: overal vind je elektrische piano’s (zoals een Fender Rhodes), Hammondorgels en synthesizers waar je de wildste klanken uit kan halen.  Dikwijls kan je al deze klanken ook samen in één keyboard vinden.

MattiasVanhoecke

Mattias Vanhoecke (°1987) sloeg na zijn ingenieursstudies de weg van de muziek in en studeerde aan het Gentse Conservatorium bij Erik Vermeulen en Christian Mendoza. In zijn trio genaamd “Gertrude Perkins” kan je zijn eigen muziek horen. Verder is hij actief in verschillende jazz, blues, -en popgroepen. Hij geeft ook les in de academies van Kortrijk en Ninove.

Contact:
mattias.vanhoecke@artiz-izegem.be
+32484 28 52 39