Pop en jazz | drums

Ben je gebeten door beats en opzwepende ritmes of heb je gewoon een geweldig gevoel voor ritme?  Dan ben je bij pop- en jazz drums aan het goede adres!

Jong en oud kan leren drummen, met of zonder voorkennis. De allereerste lessen spitsen zich toe op een correcte houding aan een drumstel en hoe je drumstokken op de goeie manier vastneemt.  Via basic ritmes en grooves leer je gaandeweg beter drummen en dat doen we heel vaak via het meespelen met muziek.  Zo leer je luisteren, in de maat spelen en dynamiek maken.  Je techniek schaven we bij met technische en ritmische oefeningen waarbij we het tempo en niveau volgens je eigen kunnen geleidelijk aan opdrijven.  Zo krijg je meer ritmes onder de knie én leer je ook vlot spelen.  Je leert improviseren (en dat is zeker niet zomaar een beetje in het wilde weg rondslaan).  Tijdens de drumlessen worden jou de tools aangereikt om dit te doen.  Je leert leuke fill ins maken, je leert hoe je kunt loskomen van een partituur, of hoe je een drumsolo speelt.  Kortom, je creativiteit en eigenheid worden tot uiting gebracht. Improviseren is zeer belangrijk en handig wanneer je in een band speelt of wilt spelen. Soms improviseren we met 2 drummers tegelijk, zodat je leert samen spelen en geïnspireerd wordt door anderen.

Pop- en jazzdrums in een notendop? Op een aangename manier leren drummen, kennismaken met verschillende stijlen, improviseren én af en toe eens gek doen!

David DemeyereDavid Demeyere studeerde in 2005 als eerste student Popdrums af aan het Gentse Conservatorium. Hij volgde privélessen in New York bij de gerenommeerde Moeller techniek docent Dom Famularo.

Hij geeft sinds 2005 drumles in de academie van Izegem en geeft sinds enkele jaren ook percussie- en popensemble.  David is ook coördinator voor de pop en jazz richting.

Hij is naast drumleerkracht ook heel actief als muzikant.  David deelde het podium al met Novastar, Sherman, Andy Burrows (UK), Mike Scott (UK) en werkte o.a. mee aan Junior Eurosong, Stoemp!, Belpop en de Radio 1-sessies.  Daarnaast is hij ook actief als studiodrummer en nam hij al platen op met DAAN, Maaike Ouboter, Tom Dice en drumde hij ook soundtracks in voor tv-series en films.

Met zijn eigen bedrijfje DrumSupport stemt hij drums en maakt hij drumsounds voor studio-opnames en liveshows. Zo werkte hij al samen Balthazar, Steak Number Eight,
The Germans, Isolde et les Bens, etc.

Contact:
David.Demeyere@artiz-izegem.be
0477 63 84 91

Print Friendly, PDF & Email