saxofoon | jazz-pop-rock

De saxofoon is niet meer weg te denken uit de populaire muziek van de 20e en 21e eeuw.
Het instrument verschijnt in heel uiteenlopende stijlen, waarbij de saxofonist vaak op de voorgrond staat. Misschien doen saxofoonhelden zoals Maceo Parker, John Coltrane, Stan Getz of Charlie Parker wel een belletje rinkelen. Heb je de saxofonist Paul Desmond al eens gehoord in het legendarische nummer ‘Take Five’ van Dave Brubeck, of wat vind je van ‘Listen Here’ van Eddie Harris?

In de lessen pop- en jazz-saxofoon werken we, net zoals in de lessen klassieke saxofoon, aan je klankvorming en speeltechniek.
Een groot verschil zit in de stijl, want ons repertoire komt voornamelijk uit de pop en jazz-wereld. Ook werken we in de saxofoonlessen hard aan de nodige kennis en vaardigheden om te improviseren. Improviseren is een duur woord voor “muziek maken door op je gehoor en je gevoel spelen”, in de plaats van een partituur te lezen. Het is vooral een leuke en handige vaardigheid, waardoor je in staat bent snel leuke liedjes op te pikken, en er een eigen melodie (= een geïmproviseerde solo) overheen te spelen. Hierdoor komt je persoonlijkheid en eigen speelstijl op de voorgrond te staan.

Bruno Van der Haegen

Neem gerust contact op met saxfoonleerkracht Bruno Van der Haegen, hij vertelt je graag alles wat je wil weten over de lessen en het instrument.  Bruno is afkomstig van Izegem, en is naast muziekleerkracht ook professioneel muzikant.  Hij speelt voornamelijk tenorsaxofoon, en is actief muzikant in verschillende bands in België en Nederland.

Contact:
Bruno.Vanderhaegen@artiz-izegem.be