Theater
Speltheater
Spreken en presenteren

  • Vanaf 16 jaar heb je heel wat mogelijkheden waaruit je kan kiezen.
  • Je mag twee vakken combineren.
  • Er zijn drie leerjaren.
  • Je volgt minstens twee uur les per leerjaar.
SPELTHEATERtheater (1u)theaterlabo (1u)
VERTELTHEATERverteltheater-stemregie (1u)theaterlabo (1u)
SPREKEN EN PRESENTERENspreken en presenteren (1u)theaterlabo (1u)
REGIE (onder voorbehoud)spelcoaching (1u)theorie van de regie (1u)

Speltheater

Met je lichaam, je stem én je vrienden of vriendinnen op een podium staan.  Al of niet met een tekst.  En mensen die naar je kijken en luisteren.  En die dan ontroeren, hen doen glimlachen, hen meenemen in een spannend verhaal.  Dat is toneel.  In de academie word je professioneel begeleid om die eerste stappen op het toneel te zetten. 

Verteltheater

Ben je weg van woorden, gedichten, verhalen? Ben je iemand die bij het lezen van een gedicht of verhaal een heerlijke rilling krijgt?  Die deze woorden en zinnen aaneen wil rijgen om daarmee op een scène te staan en mensen te ontroeren, aan het lachen te brengen … stil doen worden?  Wij koesteren woorden, doorgronden ze en brengen ze voor een luisterend publiek.  Verteltheater is een vak apart, een wondere wereld van intense taal!

Spreken en presenteren

Wil je zelfzeker voor een groep komen?  Wil je zonder haperen je verhaal kunnen doen?  Wil je je spreekangst overwinnen?  Dan is spreek- verteltheater iets voor jou.

Je leert het woord  nemen in alle omstandigheden. Je leert in een verzorgde taal verrassend improviseren, boeiend een verhaal vertellen, solliciteren of iemand interviewen. Of heb je meer zin in een rondje stand-upcomedy?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die op een ongedwongen manier voor een groep van mensen het woord wil of moet nemen.

Theaterregisseur (onder voorbehoud)

Deze optie staat nog even ‘on hold’.  We wachten op goedkeuring. Maar hou het in de gaten!  Want als theaterregisseur bedenk je een uniek concept voor een voorstelling.  Je gaat aan de slag met medeleerlingen die willen spelen en vertolken.   Deze cursus richt zich tot jongeren die zelf niet willen spelen maar in de huid van een toneeltekst willen kruipen om er een unieke voorstelling van te maken. 

Theaterlabo: achter de schermen van het theater

Als je vertolkend of creërend acteur wil worden of theaterregisseur dan is het noodzakelijk dat je het echte theater gaat ‘opsnuiven’.  .  We volgen enkele voorstellingen in Cultuurhuis De Leest. Die bespreken we tijdens enkele lessen.  Maar vanaf volgend jaar word je ook ondergedompeld in de Kunstbox!  Nieuwsgierig?  Eén ding is zeker: in deze lessen zal je theater van binnenuit beleven en ervaren!

Creatief schrijven

Vanaf 16 jaar (vierde middelbaar) alle inlichtingen bij benjamin.sercu@artiz-izegem.be

Heb je last van schrijfkriebels? Zit je met een hoofd boordevol bruisende verhalen, flitsende dialogen of pittige verzen? Schuilt er een dromerige dichter of een spectaculaire scenarist in jou?

Deze cursus biedt je de kans om je schrijverstalent te ontdekken en te ontplooien. Je gaat op weg voor  een boeiende expeditie naar je eigen literaire sterktes. Je ontdekt nieuwe manieren en frisse invalshoeken om ideeën in een tekst te gieten. Je laat je inspireren door literaire reuzen én door je medecursisten.

Specialisatie

Wil je je verder kwamen op hoger niveau?  Dan kan je inderdaad nog twee jaar in de specialisatiegraad terecht.  Er wordt samen met de leerkracht gekeken naar een persoonlijk traject.  Zowel spel-, als verteltheater komen aan bod. 
Indien interesse?  Vraag inlichtingen bij uw vroegere leerkracht van toneel of voordracht.