zang | jazz-pop-rock

Hou je van zingen en wil je in de voetsporen treden van Amy Winehouse, Selah Sue, Bruno Mars, Ellie Goulding, Frank Sinatra, David Bowie …?  Dan is de cursus jazz- en popzang misschien wel iets voor jou!

Bij de jazz- en popzangles besteden we aandacht aan zangtechnische aspecten zoals ademhalings- en stemtechniek.  Daarnaast komen ook de uitvoeringsaspecten zoals tekstinterpretatie, uitstraling, podiumpresence, microfoontechniek, …  aan bod.  Er wordt uitgegaan van ieders persoonlijke stem en ontwikkelen ze zo dat je er het maximum uit kunt halen, zonder stemproblemen te krijgen.  Welke stijl je wilt zingen, maakt hierbij niet uit: jazz, pop, musical … iedereen kan zich door te trainen een stijl eigen maken.  Ook is er in de lessen ruimte om een eigen repertoire op te bouwen.

Het motto van de jazz- en popzanglessen?  Zingen met een eigen, vrij geluid en het zo eerlijk en oprecht mogelijk ontwikkelen van je eigen klank.

Vanessa Matthys

Vanessa Matthys behaalde haar master diploma jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij David Linx.  Daarnaast studeerde ze een jaar aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris en volgde ze masterclasses bij o.a. Sheila Jordan (USA), Dena DeRose (USA), Kristina Fuchs (SCH) en Dré Pallemaerts (B).

Vanessa is naast haar job als leerkracht in de academie heel actief in de muziekwereld.
In 2011 richtte ze haar eigen internationaal jazzquartet op en in 2013 werd ze finaliste van de internationale wedstrijd voor jazz-zang in Riga, Letland.  Ze stond eerder al op het podium tijdens o.a. het Dinant Jazz festival, Ferragudo Jazz festival (Por) en Jazz festival Fareins (Fr).

Meer informatie over Vanessa Matthys http://www.soundcloud.com/vanessa-matthys

Contact:
Vanessa.Matthys@artiz-izegem.be
0486 69 33 10